Åre Nature Studio

Matstudio & Jägarexamen

Matstudio

Ett dukat middagsbord

Min matlagning

Platsen där allt startade var vid Torneälv i Tornedalen. På gränsen mellan Sverige och Finland. Där hade jag både jakt och fiske från dörren redan som litet barn. Det var alltid självklart för mig att ge mig ut och jaga eller ägna mig åt fisket. Så där och då skulle man väl kunna säga att mitt intresse för matlagning startade. Det är som inte att bara gå ut och fälla ett djur eller dra upp en fisk.

Man måste ta hand om råvaran. Hela råvaran. Lämna så lite åt spillo som möjligt. Det är min utgångspunkt. Jag har testat mig fram. Smakat. Upplevt. Utvecklat. Utvecklar fortfarande. I min matstudio serverar jag resultatet av den smakresan. Kanske inte bara en smakresa. En livsresa.

En tallrik med mat i en dunkel miljö

Menyn

Grundidén är att inte ha några fasta menyer som mina gäster kan fokusera på i förväg innan de kommer till sittningen. Tillgången på bra råvaror och min personliga fokus för tillfället är det som styr menyn. Det gör att jag varken kan eller vill jobba med särskilt stor framförhållning. Jag gillar att blanda det enkla med känslan av lite lyx och jag sätter min egen prägel på maten. Jag vill tillföra så lite som möjligt till varje råvara för att få fram dess fulla potential. Rätterna skall kännas spännande genom att jag jobbar med dofter, konsistenser, temperatur och utseende . Min stil är personlig.

Sittningen

Jag har en så pass liten restaurang med max 10 gäster . Att bedriva fine dining är väldigt smalt och varje servering är specifik som kräver lång förberedelsetid och planering. Större ändringar på menyn är därför svåra att genomföra. Har ni allergier eller andra preferenser måste vi diskutera detta vid bokningstillfället för att se om det går att lösa.

Priser 2021/2022

Avsmakningsmeny 6-10 personer/sällskap.
Det går att boka mindre sällskap i mån av plats.

Om någon sällskap inte dyker upp innebär det en jättestor kostnadsmässig smäll. Avbokning senare än 72h före ankomst eller utebliven ankomst förbehåller sig Åre Nature Studio rätten att debitera med 1 000 kronor per bokad gäst.

Avsmaksmeny 1495 kr per person (runt 9 rätter)
Har ni allergier eller andra preferenser måste vi diskutera detta vid bokningstillfället för att se om det går att lösa.

Dryckespaket ink. fördrink 895 kr per person

Alkoholfritt dryckespaket ink. fördrink 295 kr per person

Boende ink. frukost 1695 kr per person (endast i samband med matbokning)

Bastu med badtunna ink. kallskuret 695 kr per person (min 6p vid bokning)

Boka platser

Vill ni boka plats i min matstudio? Så trevligt! Maila mig det datum ni önskar komma och antal personer i sällskapet så återkommer jag.