Åre Nature Studio

Matstudio & Jägarexamen

Matstudio

Ett dukat middagsbord

Min matlagning

Platsen där allt startade var vid Torneälv i Tornedalen. På gränsen mellan Sverige och Finland. Där hade jag både jakt och fiske från dörren redan som litet barn. Det var alltid självklart för mig att ge mig ut och jaga eller ägna mig åt fisket. Så där och då skulle man väl kunna säga att mitt intresse för matlagning startade. Det är som inte att bara gå ut och fälla ett djur eller dra upp en fisk.

Man måste ta hand om råvaran. Hela råvaran. Lämna så lite åt spillo som möjligt. Det är min utgångspunkt. Jag har testat mig fram. Smakat. Upplevt. Utvecklat. Utvecklar fortfarande. I min matstudio serverar jag resultatet av den smakresan. Kanske inte bara en smakresa. En livsresa.

En tallrik med mat i en dunkel miljö

Menyn

Grundidén är att inte ha några fasta menyer som mina gäster kan fokusera på i förväg innan de kommer till sittningen. Tillgången på bra råvaror och min personliga fokus för tillfället är det som styr menyn. Det gör att jag varken kan eller vill jobba med särskilt stor framförhållning. Jag gillar att blanda det enkla med känslan av lite lyx och jag sätter min egen prägel på maten. Jag vill tillföra så lite som möjligt till varje råvara för att få fram dess fulla potential. Rätterna skall kännas spännande genom att jag jobbar med dofter, konsistenser, temperatur och utseende . Min stil är personlig.

Sittningen

Vid mitt middagsbord har jag plats för upp till 10 personer. Jag vill att ni bokar minst 6 personer i sällskapet. Jag kockar ensam i köket intill matrummet och ger mina gäster personlig service hela kvällen. Det gör att jag är med råvaran från skog till bord.

Priser 2021

Avsmakningsmeny 6-10 personer/sällskap.
Det går att boka mindre sällskap i mån av plats.

Avsmaksmeny 1395kr per person (runt 9 rätter)
Meddela allergier vid bokningstillfället.

Dryckespaket ink. fördrink 795kr per person

Boende ink. frukost 1695kr per person (endast i samband med matbokning)

Bastu med badtunna ink. kallskuret 695kr per person

Boka platser

Vill ni boka plats i min matstudio? Så trevligt! Maila mig det datum ni önskar komma och antal personer i sällskapet så återkommer jag.

Logga in